Conjani Wielersport | 
Fietsverzekeringen

Fietsverzekeringen

Het is fijn dat u zelf veel kunt doen om het risico op fietsdiefstal te verkleinen en de kans te vergroten dat u uw fiets na diefstal terugkrijgt:

•Kies voor een hoogwaardig vast fietsslot en een extra (los) slot waarmee u uw fiets bijvoorbeeld aan een fietsrek kunt bevestigen.

•Zet uw fiets ook op slot in de schuur of garage.

•Zorg ervoor dat anderen uw fietssleutel niet gemakkelijk uit uw kleding of tassen kunnen halen in bijvoorbeeld een kleedkamer of garderobe.

•Bestel bij de leverancier van het slot alleen een sleutel bij in geval van verlies of beschadiging.

•Laat ons op uw fiets de Diefstal Preventie Chip bevestigen, een chip met uniek nummer. Wordt uw fiets gestolen en weer gevonden, dan kunnen de politie en ook wij de chip uitlezen en contact met u als eigenaar opnemen, Mooi is dat de chip duidelijk zichtbaar is, waardoor uw fiets ook minder snel gestolen wordt.

Wordt uw fiets toch gestolen, dan is het een hele investering om weer een fiets te moeten aanschaffen. Daarom kunt u ervoor kiezen uw stadsfiets direct via ons te verzekeren bij de anwb.

Wat biedt de ANWB

Verzekering tegen diefstal

Wordt uw afgesloten fiets gestolen, dan krijgt u een nieuwe, gelijkwaardige fiets via ons. U hoeft daarvoor alleen het proces verbaal van uw aangifte aan ons te tonen en de twee originele sleutels.

Verzekering tegen diefstal en schade met verhaalsrechtsbijstand en ongevallen-opzittendenverzekering.

  • Wordt uw afgesloten fiets gestolen, dan krijgt u een nieuwe gelijkwaardige fiets via ons. U hoeft daarvoor alleen het proces verbaal van uw aangifte aan ons te tonen en de twee originele sleutels.
  • Bij een all-risk verzekering, herstellen wij uw fiets als deze is beschadigd (eigen risico van €25,-). Als volledig herstel niet meer mogelijk is, dan krijgt u van ons een gelijkwaardige fiets.
  • U heeft verhaalsrechtsbijstand in heel Europa voor het geval dat de schadeveroorzaker de verantwoording ervoor niet accepteert.

U heeft in heel Europa geldende ongevallen-opzittendenverzekering die na een ongeval met letselschade aan de opzittende(n) van de fiets maximaal €9100,- uitkeert bij blijvende invaliditeit en € 4550,- bij overlijden.

Speciale e-bike-verzekering tegen diefstal, schade en pech

Koopt u een nieuwe e-bike, dan kunt u de nationale e-bike-verzekering afsluiten. Uw fiets is dan casco verzekerd: wordt uw fiets gestolen, dan krijgt u een nieuwe, gelijkwaardige e-bi ke, en bij schade herstellen wij uw fiets. Daarnaast krijgt u hulp als u ergens stil komt te staan doordat u pech krijgt met de motor of accu, maar ook bijvoorbeeld bij een lekke band. U kunt dan bellen. Ook heeft u optioneel een garantiedekking.

Voordelen verzekeringen ANWB

  1. Wereldwijd verzekerd voor drie, vier of vijf jaar naar keuze of langer)
  2. Bij vier of vijf jaar verzekering:
  • jaarlijkse prijsstijging van max. 4% meeverzekerd (wordt uw fiets in het vier jaar gestolen, dan geldt een meeverzekerde prijsstijging van max. 16%; bij een vijfjarige verzekering is in het vijfde verzekeringsjaar de maximale uitkering 10% van het verzekerd bedrag)
  • wordt uw fiets in het eerste jaar gestolen of is er sprake van totaalverlies, dan ontvangt u, naast een gelijkwaardig exemplaar, ook nog eens 30% van de betaalde premie terug. Bij de vijfjarige verzekering is er ook een restitutieregeling voor het tweede jaar. In dat tweede jaar is dat 20% van de betaalde premie. Dit geldt dus niet voor de driejarige
  • Geen eigen risico (alleen in geval van partiële schade €25,-)
  • Geen afschrijving tijdens de hele verzekerde periode
  • Diefstal Preventie Chip op uw fiets? Korting op de verzekering.

Sluit de verzekering eenvoudig af

Vraag ons in de winkel naar de fietsverzekering. Wij leggen u graag uit welke mogelijkheden en voordelen u heeft. Of sluit de verzekering direct bij de ANWB af.